Multi level flat

Flat in Chelsea

Our clients preferred functionality, simplicity and contemporary styling. Our designers suggested a hi-tech style for the renovation of this 3 split-level maisonette, which favours simple, understated décor, plenty of light and air, the use of glass, plastic and metal, and state-of-the-art fixtures.

To create the look and feel of the apartment, our designers wanted to reflect the personality of the clients, who are interesting creative people who have travelled extensively. They wanted their home to be surprisingly different.

The Living Room

Here we chose a lively contrast of colours – yellow and blue, suggesting heat and cold, movement and rest – to create a joyful mood in the room. The light yellow walls expand the space as if they radiate light. We illuminated the room’s niches, not just to open up the room but also to allow the clients to display sculptures they have collected during their travels. We created a double-level plasterboard ceiling with lighting installed around the perimeter and chose an original style for the lamp as the ceiling’s central feature. To complete the open, airy feel, the living room floor was laid in light parquet. We decided on soft grey for the doors and some of the furniture, such as the coffee table, to slightly mute the vibrancy of the blue / yellow contrast. The overall effect was the create an inviting, invigorating, yet at the same time peaceful living space.

The Bedroom

For this style of apartment, the change of colour scheme when moving from room to room presented an interesting opportunity for creating mood. For the bedroom, our designers opted for a soft peach colour, complemented by glossy beige to evoke a sense of balance and tranquillity. In keeping with the client’s wishes for individuality, we specially designed a stretch ceiling of a very unusual form, which demanded great skill on the part of our specialists to install. The room now has a light, fresh feel where our clients feel deeply relaxed.

Challenges

The installation of the various features of this renovation presented a number of complex challenges to our specialists, who tackled them cleverly and professionally. Ceilings had to be placed with absolute mathematical precision, especially for the third floor library. The staircase from the first to the second level had a very original and usual form, which meant that our team had to shape its steel handrail by hand. For the elevation from the second to third level, we designed a staircase without risers to create a remarkable weightless effect. Hi-tech style calls for completely smooth walls, which demanded exceptional workmanship from our team. Lastly, the flooring of black and white Italian granite with oak parquet took a great deal of care and patience to lay.

Open plan kitchen installation

Property redevelopment in Waddon

House remodelling in Waddon

Construction Bear undertook this complete house refurbishment with two storey rear extension and landscaping to create a beautiful new family home with all the modern conveniences fit for 21st century living.

The original 1920s building was in a bad state of repair, yet the property and its location had good potential for remodelling. Our design team decided to extend the structure to allow for a reception area, generous family room with a contemporary open-plan kitchen and an extra bedroom upstairs.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

These structural works proved quite complex and took considerable technical skill on the part of the Construction Bear team to execute. The extension required structural reinforcement in the form of a 7m long steel beam placed on the first floor load bearing wall. To position the beam, our team had to demolish the rear wall of the ground floor, support the first floor with acrow props, then slide the steel beam through an opening in the side wall, guiding it precisely through the acrows to its exact placement on the load bearing wall. We then further reinforced the extension structure by building an additional three support columns.

To create the ultimate in comfort for family living, our kitchen specialists fitted a brand new modern kitchen, fully equipped with double oven, microwave, American style fridge freezer, wine chiller and four point induction hob with hood. For a beautiful, contemporary finish, our designers chose a stylish work top hand-cut from natural granite, along with a peninsula bar table for easy entertaining.

Our team remodelled the bathroom and installed a shower room (walk-in wet room), both with underfloor heating, brand new contemporary-style fixtures and fully tiled from floor to ceiling.

For the landscape design, we created a perfect entertainment/relaxation space in the rear garden with a large decking area that flows naturally out of the family room. In the front we regenerated the lawn and laid a block paving pathway and driveway, which provides off-street secure parking for four vehicles.

Construction Bear undertook all necessary works and finishing to remodel the house to the highest standard, including:

  • All electrical works
  • Carpentry work (including doors, stairways, skirting, shelves/cupboards)
  • Installing a complete new roof
  • Rendering
  • Flooring and adjoining
  • Boiler installation
  • Security installation
  • Plumbing
  • Insulation
  • Interior plastering
  • Perimeter fencing
  • Interior/exterior lighting
  • Interior decoration
  • Drainage
  • Window and door installation
  • Loft storage space
  • Achieving 75 EPC points for energy efficiency

The result is a superb 3/4 bedroom semi-detached family home that is setting the tone for other developments in this exciting up-and-coming area.